Részletek Barbara Simonsohn
Zöldárpa c. könyvéből - Windpferd Kiadó
„ A fiatalság titka és természetes energiaital ",ami gyorsan elkészíthető és valódi csoda
Egy teljesértékű élelmiszer egy tökéletes életerő komplexummal
A zöldárpa- kivonat egy természetes eredetű komplex élelmiszer, ugyanakkor gyógyszer egyben. Számos tanulmány bizonyítja a zöldárpa kivonat gyógyításban elért sikereit.
A természetes eredetű koncentrált táplálékkiegészítők használata „kötelező" azok számára, akik törődnek egészségükkel. A növényi eredetű ételeket lehetőleg nyersen fogyasszuk!
A klorofill-zöld növényi festékanyag, a „növények vére". Segít a vérszegénységben szenvedőknek, vérképző. Úgy tűnik, hogy a klorofill anyagcseretermékeinek kis része stimulálja a hemoglobin szintézisét állatokban és emberekben egyaránt. (Ronald L. Seibold)
A klorofillt kötelezően kellene szedni mindenkinek. A zöld „növényvér" életmentő gyógyszer lehet sokak számára a közeljővőben, a civilizációs betegségek, sugárzás okozta károsodások, vérbetegségek, terméketlenség, immunrendszer gyengesége és a környezeti ártalmak kezelésében.
A zöldárpának van a legmagasabb klorofill tartalma, csak a kékeszöld algával hasonlítható össze.
A klorofill erősíti a védekező- és öngyógyító erőinket!
A „zöld táplálék" alapvetően fontos a bőrben és hajban lévő színpigmentek képződéséhez.
Már az ókorban is gyógyszerként használták a klorofillt. Teljes méreganyag mentessége miatt egyedülálló terápiás anyag, amelyet az orvostudomány is elismer. Méregtelenít és gyógyítja a sebeket.
A zöldárpa gyógyítja a vérszegénységet. A zöld levelek különösen ajánlottak vérszegény embereknek, várandós asszonyoknak és vegetáriánusoknak a vérképzéshez.
A zöldárpa-lé 66-szor több klorofillt tartalmaz, mint a spenót.
A zöldárpa csontképző kálciumot szállít, valamint enzimbomba!
A zöldárpa tartalmaz:
2x annyi kálciumot, mint a tej
2x annyi kálciumot, mint a búzafű
30x több B-vitamin származékot, mint a tej
pl.: a fontos B12 vitamint
Bőséges A Provitamint (Béta-karotin)
7x annyi C vitamint, mint ugyanannyi mennyiségű narancs
5x annyi vasat, mint a spenót
a legfontosabb ásványi anyagokat nagy mennyiségben: magnézium, kálium, réz, cink
Ilyen tápértékprofilt egyetlen állati eredetű táplálék sem tud kínálni!
Izoflavonoidokat tartalmaz, amelyek hasonló hatást fejtenek ki, mint bizonyos ösztrogének. Ezeknek főként az Osteoporose-Prophylaxe-ban van jelentőségük, mert visszatartják a kálciumot és segítik a csontokba való beépülését. Ezen kívül az izoflavonoidok támogatják a bőr regenerálódását.
Tartalmazza a legfontosabb zsírsavakat is: lenolaj, lenolajsav- ezek a májfunkciókat támogatják.
3g zöldárpapor = 1 teáskanálnyi mennyiségnek felel meg
Tápérték Tej (ml) Fejes saláta (gr) Paradicsom (g)
Kálium 167, 0 128, 3 92, 7
Kálcium 167 158, 6 1110, 0
Karotin 1300, 0 158, 6 390, 3
(+A Provitamin)
B2 vitamin 55, 0 138, 0 275, 0
C-vitamin 492, 3 200, 0 49, 2
A táplálékkiegészítéshez Dr. Hagiwara naponta 2-3x javasolja a zöldárpa szedését.
- 1g csecsemőknek
- 2-6g iskolás gyerekeknek
- 4-12g felnőtteknek
- dupla mennyiség szükséges azoknak, akik különböző betegségek tüneteitől szenvednek, és akik hajlamosak a savasodásra (acidozis)
Nagyon fontos a megfelelő fehérje (protein) bevitel
- antitestek, hormonok és enzimek fontos alkotórészeinek képzése
- sérült, károsodott szövetek megújulása - beleértve a vérsejteket is
- táplálkozási energiák készenlétbe állítása
- a test sav-bázis egyensúlyának fenntartása
A zöldárpában kielégítő mennyiségben megtalálható a 8 alapvető aminosav, amelyekre a testnek szüksége van az egészséges szövetek felépítéséhez.
A zöldárpában lévő keserűanyagok jó hatással vannak a hasnyálmirigyre, a gyomorra, a májra, valamint a vesére.
Minden képzeletet felülmúló gyógyítási lehetőségeket kínál a sugárkezelésben: átalakítja a negatív radioaktivitást.
Finomítja az érzékelést.
Már a kínaiaknál és a rómaiaknál potencianövelő és erősítő szernek számított.
Dr. Ann Wigmore sok gyógyíthatatlan betegséget kezelt zöldárpával sikeresen - a zöld forradalom még be sem következett!
A legjobb eszközök egyike testünk és egészségi állapotunk védelmére és megfiatalítására, tisztítására, gyógyítására, valamint regenerálására.
Dr. Hagiwara, először saját magát, majd másokat gyógyított zöldárpával.
Azok közé tartozik, akik a zöldárpa tudományos vizsgálatát összehasonlíthatatlan módon előbbre vitték.
Zöldárpa, a világ legjobb tápláléka? - Az „ég ajándéka"
Dr. Mary Ruth Swope:
A hagyományos orvoslás módszereivel soha nem gyógyultak meg teljesen betegei.
Az árpalevelekből finoman kipréselik a levet, a visszamaradt növényi részt megszárítják: kiváló példa egy természetes, élő élelmiszerre.
A zöldárpa egy természetes, nagy koncentrátumú táplálékkiegészítő.
- 100g zöldárpa, 2kg legjobb minőségű bio-zöldség tápértékének felel meg
- 1 púpozott teáskanál „zöld magmának" akkora a tápértéke, mint 2-3 adag nyers, organikusan termelt bio-zöldségé
Rákkutató intézetek azt javasolják, hogy 5-7 alkalommal fogyasszanak zöldséget és gyümölcsöt a betegek. 1-2 teáskanál zöld port kell összekeverni jó minőségű vízzel.
A föld legbőségesebb táplálékforrása
Az összes vitaminnal, ásványi anyaggal, enzimmel, (kivéve a D-vitamint amelyet a szervezet elegendő napfény hatására maga képez), és az összes lét-és nem létfontosságú aminosavval rendelkezik, amelyeket a szervezetnek a táplálékból kell felvennie. Ha ön megtagadja magától ezt az energiát, megfosztja magát egy egész különleges ételelixírtől.
Semlegesíti a forgalmi dugóban képződő kipufogógázokat is.
A zöldárpában szinte minden vitamin megtalálható, a megfelelő arányba
- kivéve a D-vitamint, amelyet a szervezet saját maga állít elő a napfény segítségével a bőrben. Annyit, amennyire a testnek szüksége van.
- a K-vitamin hiánya eléggé elterjedt
- a stressz veszélyes C-vitamin rabló
- folsavhiány rendszeresen előfordul nőknél
- B6 vitamin az idegvédő és a védekezéshez szükséges
- B12 vitamin is szükséges ahhoz, hogy a folsavak aktiválódjanak
A zöldárpa az ásványi anyagok bőségszaruja: ezek az anyagok fontos szerepet játszanak a sav-bázis egyensúly fenntartásában
- mangán védi a hátat, az idegeket és az agyat
- magnézium a ráktól és a szívinfarktustól véd
- réz jó hatással van az immunrendszerre, felelős a szép hajért és bőrért
Zöldárpa a csontritkulás megelőzéséért:
szelén, amely semlegesíti a szervezetben a nehézfémeket
Glikozil Isovitexin (2-O"-GIV), az egyedülálló antioxidáns
A leghatékonyabb antioxidáns, amelyet ismerünk. Azért olyan hatékony, mert nemcsak zsírban, hanem vízben is oldódik. A sejtmag külső és belső membránján is áthatol és ezáltal közvetlenül a sejtmagban fejti ki hatását. Így a szabadgyökök által létrehozott káros oxidációs folyamatokat vissza tudja fordítani.
A Glikozil Isovitexin hatékonyabban védi a sejteket az UV - sugárzás ellen, mint az E vitamin vagy a béta-karotin. Ebben a tanulmányban arra az eredményre jutottak, hogy az E vitamin az UV - sugárzás során felbomlik, míg a glikozil nem. Sugárzás hatására 500x olyan hatékony sejtvédő, mint az antioxidáns E vitamin, és felülmúlja a lecitin, valamint a csukamájolaj hatását is.
A Glikozil Isovitexin megakadályozza az érelmeszesedést. 100°C-on is stabil. Széles pH-területen fejti ki hatását: 3-9-ig. Csökkenti a vérnyomást és helyettesíti a Propkol nevű gyógyszert, amelynek mellékhatásai is vannak.
Bizonyított hatásai:
Potenciahiány, sinusitis (arcüreggyulladás), érelmeszesedés, gyomorfekély, bakteriális fertőzés, gennyedés, hashártyagyulladás, depresszió
Az ekcéma megszűnt egy 17 éves betegnél, miután 1 hónapig szedte a „zöld magmát", és ritkábbak lettek az asztmarohamok, valamint gyengébben léptek fel. 6 hónap után már alig volt asztmás rohama, és a bőre egyre simább és szebb lett.
Segít a gyulladásoknál és a szívbetegségeknél
Helyreállítja a természetes energiaáramlást
Segít a testnek, hogy önmagán segítsen: allergiáktól az alvási problémákon keresztül a fogfájásig!
Természetes antibiotikumként hat és támogatja az egészséges bélflóra kialakulását.
Különösen fontos a vegetáriánusoknak (vegáknak), azoknak akik nyers táplálékot esznek, valamint a gyümölcsfogyasztóknak: a kondíciójavító étkezésekhez hozzá kell adni a komplex növényi proteineket - mint zöldárpa, vagy kékeszöld alga -, frissen vagy por alakban, 10-20 grammonként=ami 1-2 evőkanálnyi mennyiséget jelent.
Mivel sok növényi fehérje nem tartalmaz teljes proteineket,
pl.:- a gabonafélék csak kis mennyiségben tartalmaznak lizint, az egyik alapvető aminosavat
- a babból hiányzik a metionin
A legtöbb növényi fehérjével szemben a zöldárpa nem csak metionint, hanem lizint is tartalmaz nagy mennyiségben.
Este 6 óra után nem lenne szabad szilárd táplálékot fogyasztanunk!
„ A gyomrunk a tyúkokkal fekszik!" - este folyékony „táplálékra" kell korlátozni fogyasztásunkat, mint pl.: frissen facsart gyümölcslevek, zöldárpalé, kékeszöld algaital.
A zöldárpában lévő arginin segít a hátfájásnál - argininből képzi a test a növekedési hormont - ami többek között a porcképződésért felelős és aminek túltermelődése miatt porckorong problémák és ezzel összefüggő hátfájás léphet fel. A papayában bőségesen található arginin.
Zöldárpa-enzimekkel teljes kincsesbánya
Az enzimek garantálják az életerőt és a hosszú életet. Ezek az élet gyújtószikrái. Enzimek nélkül nincs élet és egyetlen élőlény sem maradhat életben. Úgy hatnak, mint a biokatalizátorok, amelyek kémiai reakciókat váltanak ki és irányítanak.Fehérjékből állnak az igazi csodaszerek, amelyek tevékenységük során nem önmagukat használják fel.
Ahhoz, hogy aktiválódjanak egy bizonyos pH-közegre van szükség. Bizonyos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, koenzimek - mindenek előtt a B vitamin mint közreműködők-felhasználódnak, újra pótolni kell őket.
A zöldárpa enzimeket és koenzimeket tartalmaz, melyekhez a „normális" megszokott táplálkozással nem lehet kielégítő mennyiségben hozzájutni.
Az enzimek hőérzékenyek, sok elpusztul már 42°C-on. Amennyiben nyers, kezeletlen élelmiszert eszünk, az tartalmazza az emésztésünkhöz szükséges enzimeket is.
Enzimterápia rák, szívbetegség, cukorbetegség, és érelmeszesedés esetén: szigorú vegetáriánus diéta javasolt. Az enzimeket tartják a hosszú élet kulcsának.Méregtelenítenek.
A zöldárpa egy vitaminbomba! Rengeteg K-vitamint tartalmaz.
A vitaminok és más alapvető anyagok mennyisége drámaian lecsökkent táplálékainkban.
Izolált, szintetikus vitaminok használata egészségileg meggondolandó.
A zöldárpapor az ideális multivitamin és multi-ásványianyagkészítmény az anyatermészettől!
SOD (Superoxid-Dismutase) hozzájárul az élet
meghosszabbításához. A zöldárpa megfiatalítja a sejteket és a bőrt.
Glutaminsav - a jól működő memóriáért. Fiatalnak és energiával feltöltöttnek érezheti magát a kortól függetlenül. Megvéd a radioaktívitástól és az UV - sugárzástól, valamint gyógyítja a sugárzás okozta károsodásokat. Röntgen előtt és után igyon zöldárpalevet!
Köszönjük, nem kérünk a mikrohullámú sütőből !!!
A zöldárpával a nehézfémek is kiürülnek, a károsodott géneket is gyógyítja.
Egészségesnek lenni kizárólag zöldárpától? Sajnos nem!
Az egészséges, életerővel teli táplálkozás csak egy, - de talán a legfontosabb - tényező, ami elengedhetetlenül szükséges a ragyogó egészséghez. A fizikai munka, elegendő pihenés, sok friss levegőn való tartózkodás, és a mérsékelt de lehetőleg mindennapos napenergia magunkhoz vétele nagyon fontos.
Kandida-megbetegedésnél:
Zöldárpa és sok friss táplálék fogyasztása. (minden édes étel táplálja a gombát)
Az ember 250 különböző betegségben halhat meg. Az állatok, pl. a tehenek, lovak vagy az elefántok csak 5-10 félében. (Oka: természetes táplálékok, amelyeket a természet bocsát rendelkezésre)
Zöldárpa, - a superoxid dismutase (SOD) kevés forrásainak egyike-, mint „csodaszer"?
A laboratóriumokban és a klinikai teszteknél is a SOD biztos és hatékony enzimnek bizonyult, ami megvéd bennünket a sejtek pusztulásától, melyet: szuperoxidok, fertőzések, öregedés, sugárzás, mérgezés, romlott étel, szennyezett levegő vagy drogok okozhatnak.
(Ann Wigmore: „Légy karcsú, életerős és egészséges árpafűvel")
A zöldárpa a legideálisabb táplálék az agynak.
- a SOD lelassítja az agy öregedési folyamatait
- a SOD semlegesíti a rákkeltő anyagokat és megakadályozza a tumornövekedést
- a SOD a testi életerőt és a szellemi frissességet biztosít
- véd a mérgektől, a fiatalság forrása a testnek és a bőrnek
- egy természetes gyógyszer mellékhatások nélkül
- árpalé a savban és kész a bázisegyensúly
A bázisképzők királya
A stimulánsok (édességek, Cola, koffeines italok, kávé és a fekete tea) egyre savasabbá teszik a szervezetet.
A rák, a cukorbetegség és a reuma tipikus „savas" betegségek.
Zöldárpa, a leginkább bázisos élelmiszer, ami csak létezik?
A sav-bázis skálán a halnak, húsnak, ömlesztett sajtnak, főtt tojásnak, pörkölt mogyorónak és a fehér rizsnek vannak a legrosszabb savképző értékei: mínusz 15-25 között. Ezen felsoroltak közül, csak 20-30%-ot szabadna tartalmaznia táplálékunknak.
Bázisképző értékek:
Zöldárpa 66, 4 !!!
Spenót 39, 6
Banán 7, 9
Paradicsom 5, 6 (nyers)
Narancs 4, 5
Saláta 3, 8
Meg tudja gyógyítani a gyomorsavtúltengést!
Egészséges és kiegyensúlyozott gyermekekért ZÖLDÁRPÁVAL, már a várandóság idején! Ez egy fiatalító elixír. A benne lévő enzimek gyorsítják a sejtosztódást és meggyógyítják a sérült sejteket.
Zsenge gabonafüvek megfiatalítanak.
**********************************************************